1. Algemeen
  2. Klimaat
  3. Activiteiten
  4. Gastronomie
  5. Feesten en festivals
  6. Markten
  7. Shoppingcentra´s

       Costa Blanca - Alicante - Vega Baja


       De Costa Blanca ligt in “El Levante Español”, het zuidoostelijk mediterrane kustgebied van Spanje dat wordt gevormd door de provincies Valencia en Murcia . Het is een strategische locatie met uitstekende verbindingen met de rest van Spanje en Europa. Dat is te danken aan ‘El Altet’ International Airport (Alicante) en een perfect netwerk van autowegen en treinverbindingen met de belangrijkste Spaanse steden en door de realisatie van de hogesnelheidstrein AVE.


       De Costa Blanca heeft zo’n 220 kilometer kustlijn met een heldere zee en brede en lange zandstranden. 300 dagen / 2800 uren per jaar schijnt de zon bij een gemiddelde temperatuur van 22°C. Dit heerlijke klimaat en de prachtige zee met zijn veelal met een Blauwe vlag bekroonde stranden, zijn al decennia lang de belangrijkste reden geweest om miljoenen reizigers naar deze bijzondere plek te lokken. Meer over het klimaat…(link naar interne tab ‘Klimaat’)


       De natuur van de Costa Blanca wordt vooral gekenmerkt door de Middellandse Zee maar ook door vlakke, vruchtbare gebieden en bergen met prachtige uitzichten. De provincie Alicante is op één na de meest bergachtige in Spanje. Het toont het mediterrane landschap in zijn verscheidenheid en dankt zijn rijkdom vooral door de rivieren zoals de Rio Segura en de Rio Vinalopó.


       De natuur is eindeloos divers: ontelbare palmbomen (in vier variaties), pijnbomen, johannesbroodbomen en geurende planten en kruiden in de valleien en bergen met bossen vormen een prachtig landschap. En in het zuiden van de provincie wordt de horizon van vruchtbare vlakke landbouwgebieden, ecologisch belangrijke moeraslanden en zoutmeren (met vele soorten vogels zoals flamingo’s) gemarkeerd door bergen, unieke duinlandschappen, zandstranden en palmbomen.       In het binnenland van de provincie, zoals bijvoorbeeld in ons werkgebied de Vega Baja, komen de schoonheid en charme van het Middellandse Zeeklimaat helemaal tot hun recht. Er is een natuurlijke rijkdom die wordt gekenmerkt door landschappen vol contrasten. Droge en geïrrigeerde landbouwgebieden, valleien zoals die van Hondón en vruchtbare landbouwgebieden met wijnstokken, eindeloze boomgaarden met citrusvruchten, bloeiende amandelbloesems (in het vroegste voorjaar), olijven, kersen en nog veel meer, worden afgewisseld door berggebieden met ravijnen en toppen tot maximaal 1500 meter.


       De historische vindplaatsen van verschillende beschavingen en de mix van traditionele gastronomie, ambachtelijke kunsten en de vele festiviteiten zijn uniek in de wereld. In dit gebied kunt u veel rust en ruimte vinden maar ook altijd op zoek gaan naar de gezellige drukte van het spectaculaire en voor alle doelgroepen geschikte uitgaansleven aan de kust. In de Vega Baja wordt “Castellano” (de officiële Spaanse taal) gesproken; in de noordelijker delen van de Costa Blanca is het Valenciaans de meest gesproken regionale taal (vergelijkbaar met de Friese taal in Nederland).

       Een aantal van de vele steden en dorpen nabij en in ons werkgebied:


       Alicante is de provinciehoofdstad. De boulevard ‘Explanada’ is het drukste punt in de stad en is een prima vertrekpunt om de historische binnenstad te ontdekken. Daar is een veelheid aan keuzes te maken voor cultuur (musea), oudheid (kasteel), strand, wandelingen in de ‘casco antiguo’ (oude stad) en de parken, uitgaan en eten en drinken in ‘el Barrio’, etc.


       Klik hier voor meer informatie.

       Elche is de centraal gelegen derde stad in de Valenciaanse gemeenschap. Het is de stad met twee vermeldingen op de Unesco-Werelderfgoedlijst: voor de ‘Palmeral’ (met zo’n 200.000 palmbomen!) en voor het ‘Misteri de Elx’. Met vindplaatsen die zelfs teruggaan tot de prehistorie, maakt dit deel uit van de zeer rijke historie die, perfect geconserveerd, in monumenten en musea zeer zichtbaar is.


       De Rio Vinalopó snijdt door de stad in een prachtig en diep gelegen park. Elche is ook bekend van de schoenenindustrie die ook, ondanks hevige oosterse concurrentie, nog steeds stand weet te houden. In deze stad zijn ook nog vele andere culturele voorzieningen te vinden en kunt u zich laten verrassen door een eigenzinnige en zeer smaakvolle gastronomie.


       Klik hier voor meer informatie.

       Orihuela ligt zo’n 25 km landinwaarts maar strekt zich als gemeente via de ‘Huerta’ (tuinbouwgebieden) toch uit tot de kust (Orihuela-Costa). Het is de hoofdstad van de Vega Baja met een commerciële functie en veel monumenten die een rijke historie verbeelden. De ‘Semana Santa’ (Heilige week) van Orihuela is een religieus hoogtepunt in Spanje.

       De Rio Segura begrenst op een prachtige wijze de oude en nieuwe stad en is een essentiële bron voor de zeer vruchtbare vallei met eindeloze akkers en boomgaarden.


       Klik hier voor meer informatie.


       Murcia ligt weliswaar niet in de Valenciaanse Gemeenschap maar is als nabij gelegen stad zeker interessant. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en kent ook een mooi historisch centrum waarin ook veel activiteiten en een bruisend uitgaansleven te vinden zijn.


       Klik hier voor meer informatie.


       Op de website www.costablanca.org is nog heel veel meer informatie te vinden. Deze website is ook in het Nederlands en geeft bijv. ook – via een keuzemenu - informatie over alle andere dorpen en steden in de Valenciaanse Gemeenschap.

Interessante links:
 

Woning aanbod in Spanje


Type woning:
Regio: Stad:
Status: Belangstelling voor:
Slaapkamers: Prijs:  
 
Zoeken
 
UITGEBREID ZOEKEN

Zoeken op referentienummer


Referentie:
 
Bezoek óók onze andere Websites:
 

Referentie: LM15
TRV
Bungalow
Prijs: € 99.000

Referentie: M040
HDLN
Villa
Prijs: € 189.000

Referentie: M02050
RLS
Geschakelde
Prijs: € 78.900

Referentie: M0418
HDLN
Villa
Prijs: € 149.000

Bekijk alle aanbiedingen